Oma haruldaste korallsaarte, kaunite palmisalude, türkiissiniste laguunide ja valgete paradiisirandadega on Maldiivid ideaalne puhkusepaik.

See on koht neile, kes eelistavad nautida privaatset puhkust idüllilises keskkonnas. 

       
Maldiivide suurim eripära on see, et tegemist on kollektsiooniga lausa 1190 väikesest korallsaarekesest, mis moodustavad ringikujulisi atolle. Asustatud on nendest saartest aga kõigest 202. Iga saart ümbritseb laguun madala türkiissinise veega, mis kaugemal silmapiiril kohtub sügava India ookeaniga. Kuna Maldiividel erilist tööstust ei ole, siis on sealne vesi üks puhtamaid kogu maailmas. Just seesama kristallselge vesi, lõputuna näivad korallid, värvilised rahud ning India ookeani pakutav rikas veealune maailm ongi peamised põhjused, miks teekond nendele väikestele kaugetele saarekestele ette võetakse. Teiseks põhjuseks on kindlasti luksuslik ja eksklusiivne privaatsus.

Igal saarekesel asub üks hotell või resort. Valik on suur ja igaüks peaks leidma täpselt endale meelepärase. Kui aga tahta parimat võimalikku, siis on mul täna hea meel nõu anda isiklikust kogemusest, kuna 2019. aasta viis mind Maldiividele lausa kahel korral ning 20 päevaga õnnestus kogeda ning tutvuda kümnekonna erineva resordiga. Nende seas kõige paremate ja luksuslikumatega.


Velaa privaatsaar

Kohalikus keeles „Kilpkonnasaar“ on koht, kuhu kilpkonnad on kogunenud mitmeid põlvkondi, et siin pesitseda ja muneda. Lisaks nimele, on kilpkonnad läbiv teema ka resordi disainis ning kunstis. Male lennujaamast saab siia tulla vesilennukiga (45 minutit), eralennukiga lennates on lähim lennujaam 7-minutilise sõidu kaugusel ning sealt luksusjahiga jõuab saarele 35-minutiga. Saar ise on poolekilomeetrise läbimõõduga mõlemas suunas. Velaa Private Islandile on omistatud parima kuurorti tiitel viimasel seitsmel aastal (avati 2013. aastal), seda nii klientide, turismikolleegide kui ka endiste ja praeguste töötajate hinnangul.


Sellele väikesele saarekele rajas oma isikliku paradiisi Tšehhi ettevõtja ja investeerimispankur, kes armastas regulaarselt erinevatel Maldiivide saartel puhata ning lõpuks otsustas ka enda unistuse - päris oma saar - täide viia. Velaa rannad on imelised ning kogu ala väga kenasti hooldatud. Eksklusiivsuse taset näitab ka see, et päevasel ajal ei ole kordagi ühtegi aednikku ega maastikuhooldajat näha. See jätab mulje, nagu kõik olekski loomulikult nii ideaalne.




Saarel on 43 villat ja üks 4 magamistoaga residents. Villade suurus algab alates 220 m2. Lisaväärtusena on olemas kvaliteetne golfirada (disainitud maailmakuulsa Jose Maria Olazabali poolt, 9 rada), kui ka korralik katuse, valgustuse ja jahutusega tenniseväljak, squash, lauatennis ning võrkpalli- ja jalgpalliväljak.

http://www.velaaprivateisland.com/

Cheval Blanc - LVHM Collection - "A place to see and to be seen!"

Tegemist on Maldiivide kõige eksklusiivsema kuurortiga ning siinset klientuuri iseloomustab rohkem sotsiaalne avatus, silmapaistvus ning suhtlus. Saare läbivaks teemaks on ultramodernsus ning viimse detailini läbi mõeldud disain. Resordi esinduslikus fine dining restoranis pakutakse kõrgetasemelist Prantsuse gastronoomiat. Male lennujaamast saab siia tulla vesilennukiga (40 minutit), eralennukiga lennates on lähim lennujaam 7-minutilise sõidu kaugusel ning luksusjahiga jõuab saarele 25-minutiga.



Siinne üldmulje ja haljastus on minu silmis võrreldes Velaaga olulisemalt vähem idüllilisem, kuigi aednikke on päeva jooksul igal pool näha. Villade disain on äärmiselt šikk, väga avar ja valge. Põhisaarel on 46 villat ning privaatsaarel on 4 magamistoaga Owners Villa (2200 m2), välibassein ning jõusaal. Eraldi saarekestel asuvad veel ka SPA ning tenniseväljak.

Villade suurus algab alates 240 m2.

 http://randheli.chevalblanc.com/en

Joali

Disaini poolest on Joali minu absoluutne lemmik! Villade välimus sarnaneb Cheval Blanc’ile, kuna hoonete arhitekt on mõlemal saarel sama. Sellegipoolest julgen väita, et Joali disain on oluliselt soojem ja veelgi stiilsem!  Villasid kaunistavad imeilusast tumedast puidust detailid. Lisaks rikastavad nii sise- kui ka väliskujundust unikaalsed kunstiteosed mitmete eri rahvusest kunstnike poolt, tulemuseks ebatraditsiooniline ja ainulaadne luksus - dekoratsioonid siseruumides, valgustid, keraamika, pingid ja palju muudki. Taseme poolest täiesti võrdväärne eelnevalt mainitud resortidega. 


Nende Jaapani restorani Saoke on disaininud maailmakuulus arhitekt Noriyoshi Muramatsu, kelle projektid (Zuma, Roka jpm) on tuntud nii Hong Kongis, Londonis, New Yorkis kui ka mujal maailmas. Kõik saarekesel asuvad restoranid on väga stiilsed ning toit imemaitsev.


















Saarel on kokku 73 villat, millest enamik asuvad vee peal. Minu lemmikud on aga maapealsed villad, mis koos sinna juurde kuuluva privaatse alaga annavad suuruseks umbes 680 m2. 

 
https://joali.com/

Kudadoo privaatsaar

Kudadoo resort on kujundatud maailmakuulsa arhitekti Yuji Yamasaki poolt ning see asub Male lennujaamast kõigest 40-minutilise vesilennuki sõidu kaugusel. Resorti moto on “Anything. Any time. Anywhere” ning see võtabki uskumatult hästi sellel saarel viibimise kogemuse kokku.


Kudadoo on täiesti omanäoline kontseptsioon kõigi teiste luksusresortide seas, all inclusive selle koha puhul tähendab tõesti seda sõna otseses mõttes. Imetlusväärne on kindlasti ka see, et Kudadoo on ainus Maldiividel asuv täielikult päikeseenergial töötav privaatsaar.



Kudadoo on väike butiiksaareke Jaapani stiilis arhitektuuriga. Resort koosneb 15 veepealsest villast ning ühest suurest kompleksist, mis peidab endas restorani, baari, veini- ja juustukeldrit ning spaad. Villade suurus algab alates 310 m2.

https://www.kudadoo.com/

One & Only Reethi Rah

Tegemist on Maldiivide ühe vanima ja kuulsaima luksusresordiga, mis avati 2005. aastal. See on kõige suurem saar ning pakub lausa 6-kilomeetrist valge liivaga rannariba. Kokku on saarel 12 erinevat randa, 2 tenniseväljakut ning professionaalne kunstmurukattega jalgpalliväljak. Oma koha on muidugi leidnud ka väga suur ja esinduslik spa ning mitmed restoranid ja baarid. 


Tuntud nimi ja esinduslik üldpilt ei suutnud siiski eemale peletada seda pigem veidi korporatiivset õhkkonda. Võrreldes butiiksaarekestega on siinne olustik kindlasti vähem romantilisem, privaatsem ja võluvam.


One & Only Reethi Rahi resort koosneb 128 villast, millest enamik asuvad rannal. Villade suurus algab alates 135 m2.

 https://www.oneandonlyresorts.com/reethi-rah

Minult on palju küsitud, miks Maldiivide parimad ja tuntuimad hotellid nii kallid on?

Laguunsinise vee ja valge rannaribaga majutuspaiku on palju saadaval ka kordades odavamalt. Kuid siiski on vahe tohutu! Siinkohal ei ole mõtet kõiki pisidetaile ja erinevusi võrdlema hakata - olen alati valmis kommenteerima ja nõu andma privaatselt. Sellegipoolest pean vajalikuks mainida, et kui teie puhkusreisi eesmärgiks on nautida igakülgset luksust romantilisel saarekesel, siis suvaline 5-tärni hotell hinnaklassiga 500-800$/öö ei paku kindlasti seda, mida kogenud ja kvaliteeti hindav reisija eest leida loodab.

Võin kinnitada, et hinnad on kujundatud kõiki aspekte arvesse võttes, kuna vastutasuks pakutakse kõikvõimalikke mugavusi, ilu ja esteetikat nii-öelda “maailma äärel” - “in the middle of nowhere”. Kellel on aega ja huvi rohkem teada saada India ookeani troopilistes vetes saarehotelli pidamise võludest ja valudest, siis on suurepärane valik raamat “Beach Babylon”, kus endine luksusresordi tegevdirektor avalikustab palju uskumatuna näivaid, kuid siiski tõeseid lugusid hotelli aastakümne tagustest klientidest ja toimemehhanismidest.